Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 09:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/tjernobyl-visar-riskerna-med-karnkraften/

INSÄNDARE

Insändare. ”Tjernobyl visar riskerna med kärnkraften”

Bild 1 av 2 Explosionen i reaktor fyra i Tjernobyl den 26 april 1986 utlöste den hittills värsta kärnkraftskatastrofen i världen. Uppskattningarna av antalet dödsoffer sedan dess varierar mellan 9.000 och 93.000. Radioaktivt avfalls spreds med vinden även till Sverige.
Foto: Volodymyr Repik/TT
Bild 2 av 2 Reaktor fyra i Tjernobyl är numera täckt av ett metallskal för att förhindra att radioaktivitet sprids. Området kring reaktorn i Ukraina är fortfarande förbjudet att vistas i.
Foto: Pavlo Gonchar/Sipa Images

INSÄNDARE. Kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986 visar tydligt riskerna med kärnkraften. De politiker som förespråkar mer kärnkraft är fel ute, skriver Kurt Folkesson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.