Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/vaga-satsa-pengar-pa-den-erfarna-och-lojala-personalen/

DN Åsikt

DN Åsikt. Våga satsa pengar på den erfarna och lojala personalen

Styr upp Stockholms läns landsting från grunden. Ge resurser till den erfarna och lojala personalen. God omvårdnad kostar pengar men samhället får tillbaka det mångfalt tack vare en frisk och arbetsam befolkning.

Det bästa med att arbeta som ambulanssjuksköterska är alla möten och möjligheten att hjälpa medmänniskor. Många gånger får vi också hjälpa till och styra upp det som inte fungerar för patienterna i mötena med olika vårdaktörer.

Jag vill trycka på att Gerdes & Leksells beskrivning av vården stämmer väl överens med min egna uppfattning. Jag anser att  Stockholms läns landsting behöver byggas upp på nytt från grunden. Helst skulle alla vårdgivare i länet arbeta under samma paraply, en början skulle vara att alla vårdgivare har samma journalsystem. En långsiktig lösning tror jag är att låta landstinget driva både slutenvården och primärvården. Då skulle det gå att bygga upp ett gemensamt arbete mellan primärvård och slutenvård med patienten i fokus!

Det vore önskvärt att den erfarna medarbetaren fick högre lön än nyanställda. Det är helt oacceptabelt att nyanställd och ofta nyexaminerad personal anställs med flera tusen  kronor/månad i högre lön än den personal som arbetat många år, och som kan ha ett eller flera ansvarsområden på kliniken eller avdelningen.

Att det är dyrt att ha nöjd personal vet vi alla eftersom det kräver god arbetsmiljö (minimal stress) dvs generös bemanning och bra lön. Men att satsa mycket resurser på erfaren och lojal personal kommer lätt sparas in i rätt bedömningar och friskare medborgare!