Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

Välkommen till Sverige – ett ofattbart konstigt land

I stället för att diskutera lösningar på hur man får fram billiga lägenheter och enklare jobb kommer många att skylla allt på dig som är flykting. Sverige är ett ofattbart konstigt land.

Välkommen till Sverige! Sverige är ett fint land. Våra politiker välkomnar alla flyktingar. Tidigare alltså.

Samma politiker som välkomnade dig anser att vi inte ska betala för höga hyror. Därför är hyrorna konstgjort låga, och få lägenheter har byggts de senaste 30 åren. I stället kan ett par med utflugna barn bo kvar hur länge som helst i en innerstadslägenhet med några rum för mycket med låg hyra.

Samma politiker som välkomnade dig anser att man ska betala en hög skatt när man byter bostad. Därför sitter ensamma gubbar i stora villor i Nacka. Det blir billigare för dem att bo kvar än att sälja och betala skatten.

Bara den som känner någon som känner någon kan skaffa en billig lägenhet.

Samma politiker som välkomnade dig anser att arbeten med låga löner inte är något att ha. Därför finns det bara högkvalificerade arbeten som kräver perfekt svenska och svenskt gymnasiebetyg.

Bara den som känner någon som känner någon kan skaffa ett enkelt jobb.

Samma politiker som välkomnade dig anser att det är normalt att vänta 1-2 år innan du får flyktingstatus. Det kan jag inte riktigt förklara.

Att klaga hjälper inte. Så gör man inte i Sverige. Två tredjedelar som röstat på ditt inlägg på DN Åsikt håller inte med dig. Men jag är ledsen över din situation. Utan att veta om det, och helt utan egen skuld,  är du det största diskussionsämnet inför valet i Sverige i höst. I stället för att diskutera lösningar på hur man får fram billiga lägenheter och enklare jobb kommer många att skylla allt på dig.

Sverige är ett ofattbart konstigt land.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.