Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/vansterliberaler-maste-acceptera-sds-framgangar/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Vänsterliberaler måste acceptera SD:s framgångar”

SD-ledaren Jimmie Åkesson i DN:s Almedalstält i somras. Foto: Roger Turesson

INSÄNDARE. Sverigedemokraternas framgångar inte är slutet på livet för vänsterliberalerna, utan det som sker är något som kallas demokrati. Vissa är bara dåliga förlorare, skriver Kurt Andersson.

Det är avgörande för demokratin att bejaka människors behov av mening och erkännande, kraften i känslor och styrkan i samhälleliga berättelser som ger trovärdiga beskrivningar och tolkningar av verklighetens faktiska händelser och utmaningar.

När politiker fattar viktiga beslut är det nödvändigt för demokratin att de har folkets förtroende. Politikerna är folkets tjänare inte deras herrar.

Som exempel kan nämnas att SD:s framgångar är inte slutet på livet för vänsterliberalerna, utan det som sker är något som kallas demokrati. Vissa är bara dåliga förlorare.

Demokrati kräver att du kan acceptera människors beslut, men det vill inte alla förstå. Detta är demokratins allra största problem.