Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 22:53 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/varfor-inte-grums-i-stallet-for-are/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Politikernas studieresor verkar ofta gå till turistorter”

Det verkar som om allt intressant för riksdagsledamöterna finns i attraktiva turistorter, skriver Göran Lassbo.
Det verkar som om allt intressant för riksdagsledamöterna finns i attraktiva turistorter, skriver Göran Lassbo. Foto: Pontus Lundahl/TT

Varje riksdagsledamot har 50.000 kronor att använda för utbildningsresor. Jag skulle vilja veta vart och när på året de åker. Det verkar som om allt intressant finns i attraktiva turistorter, skriver läsaren Göran Lassbo.

I samband med att en av KD:s riksdagsledamöter avslöjats med de berömda fingrarna i syltburken, har framkommit att alla riksdagens ledamöter fritt har att disponera 50 000 kronor årligen för egenvalda ”utbildningsresor”. KD-ledamoten valde att lägga sina – och tydligen även resten av familjens – 50.000 kronor på resor till Rom, Venedig och Fiskebäckskil. 

Det påminner mig om när jag var intervjuare i ett nationellt forskningsprojekt. Projektledaren tog tappert på sig att genomföra de fåtaliga intervjuerna på Gotland (sommartid) och i Åretrakten (i samband med februarilovet). 

Varför finns allt intressant i attraktiva turistorter? Finns inget intressant att se i Kosice, Rovaniemi eller Grums? Jag anser att det skulle vara utomordentligt intressant att få en sammanställning över var och när på året landets styrande förkovrar sig.

DN Åsikt 25 september 2018 kl 16

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.