Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 05:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/vem-kan-med-auktoritet-saga-att-tagtrafiken-havererat/

DN Åsikt

DN Åsikt. Vem kan med auktoritet säga att tågtrafiken havererat?

Att säga att tågtrafiken havererat baserat på upplevelser under enstaka resor är inte trovärdigt.

Rätta artikel

När kan man säga att tågtrafiken havererat? Kan man bygga detta på personliga upplevelser från enstaka resor eller måste man ha mera övergripande information?

Personligen åker jag drygt 16 timmar tåg per vecka och utifrån mina personliga erfarenheter kan jag inte dela uppfattningen att tågtrafiken havererat. För det allra mesta fungerar det alldeles utmärkt för mig och jag kommer fram i tid enligt tidtabellen. Någon gång blir det dock större förseningar och då kan man nog ifrågasätta planering, kompetens och kapacitet hos SJ (som är aktuellt för mig) och Trafikverket för att ta hand om händelser som innebär störningar i den planerade verksamheten. Jag misstänker att man helt enkelt har för små resurser för att klara situationer utöver det som förväntas utifrån verksamheten när den fungerar som den ska.

Utifrån mina begränsade personliga erfarenheter (16 timmar på tåg per vecka) kan jag dock inte hålla med om att tågtrafiken havererat, men att det finns exceptionella händelser som man för det första borde försöka arbeta bort men även försöka få kompetens och resurser så att man klarar av det på ett bättre sätt än idag.