Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

Vi måste ge alla barn samma möjligheter

Alla barn måste få samma möjligheter och integreras så långt det är möjligt.

Glädjande att någon tar frågan till den nivå den i grunden handlar om - det finns inte ett barn i världen som någonsin bett om att få bli fött! Ska då inte vårt gemensamma samhälle stå upp för att alla barn får samma möjligheter så långt det är möjligt?

I debatten om vinst i välfärden diskuteras många olika frågor om friheter kontra ofriheter, rättigheter kontra ”o”-rättigheter. Och visst är både frihet och rättigheter oerhört viktiga, men inte när det handlar om våra gemensamma medel i form av skatter där någon/några anser sig ha rätten att stoppa delar av dessa medel i egen ficka.

Att Chile tidigare hade likvärdigt system som Sverige har jag missat, men gläds då åt att även detta fina land insett hur fel det är.

Inte ens USA, det som brukar benämnas som det ”friaste” landet i världen tillåter att någon skor sig på allmänna medel på samma sätt som Sverige tillåter. I princip samtliga skolor utanför det offentliga, oavsett nivå, drivs i stiftelseform vilket förhindrar möjligheterna till så kallade vinstuttag för egen räkning. Stiftelseformen är också ett sätt att styra och hålla kontroll på gåvor och donationer som skolan erhåller.

Det vor inga konstigheter att gå till handling och beslut när det gäller svenska skolor.

Segregeringen som i dag startar redan i förskolan bland våra barn kan aldrig vara till gagn för samhället.

 

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.