Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/vi-maste-hjalpa-tiggare-som-har-det-samst-stallt/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Vi måste hjälpa tiggare som har det sämst ställt”

Tiggare i Göteborg i september i fjol. Foto: Magnus Hallgren

SVAR PÅ INSÄNDARE. Vi måste hjälpa tiggare som har det sämst ställt. Det gäller även dem som bor utanför Sveriges gränser, skriver Ann-Britt Wrenner.

Jag undrar vilken verklighet som Stella Marklund (insändare i DN den 8 januari 2020) lever i om hennes största problem är att tiggare kan panta returburkar. Det går säkert att skapa ett system där endast vissa behöriga har rätt att panta burkar och flaskor i affärer. Men vad skulle vitsen vara med det?

Det finns ett antal verkliga problem att ta tag i om vi vill. För 150 år sedan fick släktingar till mig fick leva på allmosor från de mer välbeställda och sannolikt även tigga för att överleva.

Det samhället vill vi naturligtvis ha tillbaka, men vi måste våga se hur det ser ut för dem som har det sämst ställt år 2020. Det gäller även dem som bor utanför Sveriges gränser. Vi ska vara tacksamma för att vi slipper tigga.