Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 23:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/zlatan-borde-satsa-sina-pengar-pa-unga-i-fororten/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Zlatan borde satsa sina pengar på unga i förorten”

Zlatan Ibrahimovic i sitt senaste klubbställ, Los Angeles Galaxy, vars ägare Anschutz Entertainment Group sålt hälften av sitt 47-procentiga innehav i allsvenska Hammarby till den tidigare landslagskaptenen. Foto: Katharine Lotze/AFP

INSÄNDARE. Fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic borde satsa sina pengar på unga i förorten i stället för att köpa in sig i Hammarby. Med sin uppväxt i Malmö borde han insett att ägandet i Stockholmsklubben skulle väcka starka känslor, skriver Claes Thulin.

Zlatan Ibrahimovic har hedrats med en staty för vad hans fotbollsframgångar betytt för Malmö. Knappt har statyn kommit på plats förrän den vandaliseras, troligen av besvikna MFF-supportrar.

Besvikelsen beror på att Zlatan presenterats som delägare i Stockholmsklubben Hammarby. Zlatan har i samband med statyns resning sagt att hela Rosengård skulle skydda statyn. Nu har han hela Rosengård mot sig.

Zlatan verkar inte förstått vad han ställt till med. Han om någon borde väl begripa att många barn och ungdomar i Malmös utsatta områden sett honom som en större förebild än ledartyperna i de ­kriminella gängen.

Varför låta sig hedras med en staty i Malmö och strax efter resningen visa upp sig på Instagram som hammarbyit? Zlatan Ibrahimovic borde i stället för Bajen-ägande satsa sina pengar på barns och ungdomars utveckling i socioekonomiskt svaga områden.