Hoppa till innehållet

Alf Tumble

Allt från skribenten. 763 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
Alternativ till champagne? Alf Tumble tipsar om bland annat cava och cap classique.

Allt du vill veta om vin

Alf Tumble ger svar på vanliga läsarfrågor om vin.

MAT & DRYCK

Tolv viner som räddar sommaren

Under sommar och semester är utbudet av nyheter mindre. DN:s Alf Tumble har därför listat sex vita och sex …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Riesling och papayasallad

Vinskolan del 68. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Pontus Lindqvist och Philip Marthinsen har startat Djuce som tappar vin från erkända kvalitetsproducenter på burk.

Hållbarhetssatsning ger uppsving för kvalitetsvin på burk

Systembolagets nya hållbarhetsmärkning har öppnat upp för vin på klimatsmarta burkar.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Sangiovese spelar huvudrollen i Italiens kändisviner

Vinskolan del 67. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Åtta svenska viner du borde testa

De svenska vinerna blir både fler och bättre. Lagom till sommaren släpps flera spännande flaskor och Alf …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: Bordeaux är måttstocken för kraftfulla röda viner

Vinskolan del 66. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK

Alf Tumble: Allt fler får upp ögonen för vår svenska dryckesskatt

MAT & DRYCK
De mest exklusiva bourgognevinerna kan kosta runt 300 000 kronor.

Dyr bourgogne nu ännu dyrare – så hittar du alternativen

Vinerna från Bourgogne tillhör världens mest mytomspunna. De är extremt efterfrågade världen över och …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Weissburgunder och grön sparris

Vinskolan del 65. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK

Tolv viner med smak av sommar

Grillvin, favoritrosé eller vitt att dricka på altanen? Alf Tumble har botaniserat bland majnyheterna i det …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Viognier känns igen på den blommiga aromprofilen

Vinskolan del 64. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
Nu börjar säsongen för rosévin. Alf Tumble tipsar om flaskor för alla tillfällen.

Här är favoriterna i årets stora rosévinstest

Bubbligt, ekologiskt, lyxigt eller till buffén? Årets roséviner är smakrika och karaktärsfulla, på sina håll …

MAT & DRYCK
Arndorfer Grüner Veltliner, Antonio Camillo Tutti I Giorni Rosso Toscana, Milan Nestarec Nach och Monte Bernardi Fiasco!.

Stora vinupplevelser i större förpackning

Enlitersflaskor och trepack. Alf Tumble tipsar om stora upplevelser i annorlunda förpackning.

MAT & DRYCK

Alf Tumble: De mest hållbara förpackningarna innehåller de tråkigaste vinerna

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Arneis och ramslöksrisotto

Vinskolan del 63. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Sommelier-SM innehöll både teoretiska och praktiska moment. Emma Ziemann, som här häller upp i glaset, har kunnat träna på sin arbetsplats.

Svensk sommeliermästare satsar på hållbar vinlista

I början av april avgjordes sommelier-SM och Emma Ziemann tog hem pokalen för andra gången.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Torrontés doftar av rosor, litchi och vit persika

Vinskolan del 62. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
Vitt vin från Beaujolais och pétnat i roséform är några av vinerna Alf Tumble tipsar om.

Nio fynd för dig som vågar testa nytt

Provning. Här är nio pigga aprilviner som inte kostar skjortan och som kan drickas bums.

MAT & DRYCK

Så dricker du gott utan att bli pank

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Riesling kabinett & ceviche

Vinskolan del 61. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Ana Dogic, Dermot Sugrue och hunden Tara i en vingård i Sussex.

Många utmaningar för engelska vinmakare

På två decennier har England blivit en vinnation som alla talar om. De mousserande vinerna från landets södra …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: I Jerez har sherryn sitt ursprung

Vinskolan del 60. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
Hur högt är världens högsta champagnetorn?

Vad vet du om vin?

Vinquiz. Hur står det till i vinvärlden i början 2022? Testa dina aktuella vinkunskaper i DN:s kluriga …