Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

Alf Tumble

Allt från skribenten. 775 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
Nu börjar säsongen för rosévin. Alf Tumble tipsar om flaskor för alla tillfällen.

Här är favoriterna i årets stora rosévinstest

Bubbligt, ekologiskt, lyxigt eller till buffén? Årets roséviner är smakrika och karaktärsfulla, på sina håll …

MAT & DRYCK
Arndorfer Grüner Veltliner, Antonio Camillo Tutti I Giorni Rosso Toscana, Milan Nestarec Nach och Monte Bernardi Fiasco!.

Stora vinupplevelser i större förpackning

Enlitersflaskor och trepack. Alf Tumble tipsar om stora upplevelser i annorlunda förpackning.

MAT & DRYCK

Alf Tumble: De mest hållbara förpackningarna innehåller de tråkigaste vinerna

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Arneis och ramslöksrisotto

Vinskolan del 63. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Sommelier-SM innehöll både teoretiska och praktiska moment. Emma Ziemann, som här häller upp i glaset, har kunnat träna på sin arbetsplats.

Svensk sommeliermästare satsar på hållbar vinlista

I början av april avgjordes sommelier-SM och Emma Ziemann tog hem pokalen för andra gången.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Torrontés doftar av rosor, litchi och vit persika

Vinskolan del 62. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
Vitt vin från Beaujolais och pétnat i roséform är några av vinerna Alf Tumble tipsar om.

Nio fynd för dig som vågar testa nytt

Provning. Här är nio pigga aprilviner som inte kostar skjortan och som kan drickas bums.

MAT & DRYCK

Så dricker du gott utan att bli pank

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Riesling kabinett & ceviche

Vinskolan del 61. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Ana Dogic, Dermot Sugrue och hunden Tara i en vingård i Sussex.

Många utmaningar för engelska vinmakare

På två decennier har England blivit en vinnation som alla talar om. De mousserande vinerna från landets södra …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: I Jerez har sherryn sitt ursprung

Vinskolan del 60. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
Hur högt är världens högsta champagnetorn?

Vad vet du om vin?

Vinquiz. Hur står det till i vinvärlden i början 2022? Testa dina aktuella vinkunskaper i DN:s kluriga …

MAT & DRYCK
Många viner blir bättre av att lagras.

Då är ditt favoritvin på topp

Att vin kan utvecklas genom lagring är inte magi – även om det kan verka så. Alf Tumble förklarar hur det går …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Redan de gamla romarna drack aglianico

Vinskolan del 59. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Mars månads bästa vinnyheter

Det släpps många bra och prisvärda viner i mars, både i det tillfälliga och i det fasta sortimentet.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Malbec & revbensspjäll

Vinskolan del 58. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK

Prova vin hemma – så sätter du ihop din egen vinprovning

Du behöver inte vara proffs för att arrangera en vinprovning. Alf Tumble tipsar om fyra temaprovningar du kan …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: Madeira är vinsamlarnas dröm

Vinskolan del 57. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Touriga nacional är både sträv och svalkande

Vinskolan del 56. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Flaskorna som förgyller februari

Ny månad – nya viner! DN:s vinskribent har valt ut tolv spännande flaskor bland de vinnyheter som släpps i …

MAT & DRYCK
Kollage: Ruben Ubeira

Tolv säkra kort på Systembolaget

Årets första vintips fokuserar på de bästa flaskorna på hyllorna under 200-lappen.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Pulled pork & chinon

Vinskolan del 55. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK

Här är bästa bubblet att skåla in 2022 med

Nyårshelgen närmar sig och 2022 ska skålas in. Alf Tumble tipsar om sprudlande favoriter till supé, tolvslag …

MAT & DRYCK
Dryckestips som räcker ända fram till jul.

Bästa dryckerna till glöggkalas och luciafirande

Drycker för hela julen och tre nya vinböcker. Alf Tumble har valt ut favoriterna till julbordet, glöggkalaset …