Det går mycket snabbare att göra en rulle av kroppkaksdegen och sedan tillaga i ugnen än att forma …
Får du inte tag på kummel kan den ersättas med torsk, kolja eller sej. Välj Krav- eller MSC-märkt fisk.
Saftiga, snabblagade färsbiffar får italiensk smak av vitlök och rivet citronskal.
Quesadillas är fyllda tortillabröd som steks och skärs i snibbar. Dessa är fyllda med het jalapeño, ost och …
En mycket lättlagad variant på lasagne. Som variation kan den lagas med gravad eller rimmad lax.
Omeletten blir lite söt-salt av socker och soja. Rätten är godast nylagad.
Bjud på en snabblagad fredagsmiddag med mycket smak av saffran, chiliflakes och en dillrik olja.
Vill du äta vegetariskt kan lammfärsen ersättas med samma mängd quorn- eller sojafärs.
Hettan i soppan beror på hur mycket sambal oelek, indonesisk chilipasta, som tillsätts.
Detta är husmanskost när den är som bäst.
Använd gärna färska kryddor, om du har det hemma. 1 msk hackade färska kryddor motsvarar 1 tsk torkade.
Det är smidigt att grädda biffarna i ugnen. Dels blir det mindre stekos, dels slipper man skvättet på spisen.
Grilla köttet hastigt så att det är lite rosa inuti, då är det som saftigast. Hittar du inte mandelpotatis …
Här samsas söta morötter med salt ost och bitter grape i en god sallad som serveras till kotletter.
Sukiyakisås finns att köpa i den asiatiska hyllan i vanliga livsmedelsbutiker.
Vitlök som bakas i ugnen blir mild och god.
Dessa kroppkakor har grön fyllning med svamp och serveras tillsammans med en spenatsallad med smak av …
Couscousen får mer smak och blir mustigare när den kokas med en buljongtärning.
Currypasta innehåller, förutom röd chili, även citrongräs, kafirlimeblad och vitlök vilket ger laxen en rejäl …
Köp gärna soltorkade tomater som är marinerade med örter så får kycklingen extra god smak.
Buljongen som blir över kan sparas och användas som bas i en soppa eller sås.
Fajitakryddmix finns i hyllan med tacoprodukter i butiken. Tsatsiki, den grekiska såsen, finns färdig av …
Skogschampinjoner har mer och kraftigare smak än vanliga vita champinjoner.
Lök och selleri ger inte bara köttfärskebaben god smak utan de gör även att kebaberna blir saftigare.
För att använda den här funktionen behöver du vara inloggad.
Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.
Se våra erbjudanden