Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Elin Peters

Elin Peters är mat- och krogredaktör.

Allt från skribenten. 1693 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
Bilden visar var värmen läcker ut på tre mattermosar av olika storlek, fabrikat och ålder.

Guide: Så väljer du rätt mattermos

En mattermos kan vara bra att ha både för en varm jobblunch utomhus, och för familje­äventyr på fjället eller …

KULTUR
Får det lov att vara en macka?

Alien: Det är hundens fel om jag slutar med nattmacka

Kåseri. Elin ”Alien” Peters tar gärna en liten macka på kvällen framför tv:n. Men den nya familjemedlemmen …

MAT & DRYCK
Fidel Castro vakade som en hök över sin favoritko, Ubre Blanca. Hon mjölkade 110 liter på en dag i januari 1982 och blev symbol för Kubas framgångar. Nu står hon uppstoppad på museum.

Fem sätt att undvika att bli en middagsdiktator

Hur är det att laga mat till en diktator? I boken ”How to feed a dictator” (Penguin books) intervjuar …

SVERIGE

Elin Peters: När lyxen blir vardagsmat förbrukas resurserna snabbt

MAT & DRYCK
Frida Lund och Agnes Gällhagen, två nyblivna kokboksförfattare.

”Det är dags att omvärdera tröstätandet”

Nu är det dags att sluta skämmas för att man vill hitta tröst och trygghet i mat.

KULTUR
Snart åker Fjodor Dostojevskijs ”Brott och straff” i rosa pocketupplaga ut.

Alien: Därför behöver jag (minst) tre böcker om husmanskost i min bokhylla

Kåseri. Elin ”Alien” Peters funderar på att rensa i sin bokhylla.

MAT & DRYCK
Bjud på kantarellskål, små bärpajer och en uppiggande gurkshot.

Höstbrunch på svenska – fem härliga recept med svamp, lingon och bär

När hösten kommer passar det bra att stanna inne och mysa. Bjud familjen eller de närmaste vännerna på en …

MAT & DRYCK
Gravad lax med spenatsallad.

Gravad lax med spenatsallad och surdegskrutonger

Att grava sin egen lax är enkelt och absolut godast, även om den måste förberedas några dagar i förväg.

MAT & DRYCK
Kantarellskål med gräddfil och äggula.

Kantarellskål med gräddfil och äggula

Svensk höst på en tallrik. Försök hålla ingredienserna varma, och lägg upp precis innan ni ska äta.

MAT & DRYCK
Gurkshot.

Gurkshot med pepparrotskick

En uppiggande kort, liten drink som kan toppas med lite vodka om man känner för det.

MAT & DRYCK
Kolbullar med lingonsirap.

Kolbullar med lingonsirap

Kolbullar är en gammal nordisk maträtt, en matigare och enklare släkting till pannkakan.

MAT & DRYCK
Minipajer med bär.

Minipajer med bär

Enkla små portionspajer med bär. Välj dina favoritbär – eller blanda gärna flera olika sorter.