Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Jens Linder

Allt från skribenten. 1691 ARTIKLAR

KULTUR
Anthony Bourdain trivdes i köket – och älskade att resa för att testa all världens mat.

Den vanvördige Bourdains sista matresa

Anthony Bourdain var frispråkig, drastisk och lätt gränslös. Inte så världsfrånvänd som många andra …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Maten från mormors mormors tid är fortfarande aktuell

MAT & DRYCK
Världen är full av salter. Det finns till exempel ett blåaktigt salt från Iran, ett gråvitt från Utah, rosa sorter från både Australien och Pakistan. En raritet är flodsalt från Kenya, som har aromer av anis och salmiak. Det framställs ur vassväxten muchua som växer i floden Nzoia, och kan både soltorkas och röktorkas. Tyvärr är det näst intill omöjligt att få tag på just nu. Vanliga flingsaltsorter är engelska Maldon eller Fleur De Sel Camargue från Frankrike. Läs mer om salterna på bilden här nedanför.

Därför är salt mer än bara världens bästa krydda

Salt är livsviktigt och att salta maten är kanske det enklaste sättet att förhöja smaken.

MAT & DRYCK

Ananassallad med saltlakritssås

En lättlagad efterrätt för lakritsälskare. Såsen får en lätt saltig och elegant smak som passar fint till den …

MAT & DRYCK

Gratäng med sparrispotatis och rökt salt

Är det en knäpp idé att göra gratäng på hel potatis? Jag var rätt säker på att försöket skulle gå åt pipan, …

MAT & DRYCK

Lammfilé med rödvinssalt

Det här är ett ovanligt sätt att laga kött där flingsaltet kommer till sin rätt.

MAT & DRYCK

Jens Linder: Utan salt klarar vi oss inte

MAT & DRYCK

Blastgravad röding

När man gravar fisk tillagas den genom att socker-och-salt-blandningen sätter igång en så kallad …

MAT & DRYCK
Rödvinssaltet lyfter lammfilén, en palett av salt till majskolvarna och en saltlakritssås passar bra med ananasens sötsyrliga karaktär.

Fem recept med saltet i huvudrollen

Upptäck din egen saltfavorit när olika sorter får ge smak åt de ugnsbakade majskolvarna.

MAT & DRYCK
Majskolvar med olika sorters salt ger alla chansen att hitta sitt favoritsalt.

Ugnsbakade majskolvar med tre sorters salt

Att ugnsbaka majskolvar för första gången var en uppenbarelse: de smakar mycket mer än de som kokats i vatten.

MAT & DRYCK
Fyrarätters festmeny i mikron – det går utmärkt att laga.

Så lagar du en festmeny i mikrovågsugnen

Förakta inte mikrovågsugnen. I vissa lägen är mikrovågsugnen oslagbar, och den passar även för mer avancerad …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Mikron är en underskattad manick