Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

Jens Linder

Allt från skribenten. 1838 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Grönsaksguiden: Så njuter du bäst av vårens primörer

Nya tillagningssätt kan ta fram oväntade egenskaper hos de älskade primörerna. Här guidar DN:s Jens Linder …

MAT & DRYCK

Buffé eller supé för valborg och andra fester

Jens Linder tipsar om värmande plockmat att njuta av som ett gående bord efter valborgselden.

MAT & DRYCK

Ost- och lökpaj

En av otaliga klassiska brittiska pajer. Det här är en tolkning med tillsats av extra god svensk potatis.

MAT & DRYCK

Bärig äggkopp med havreströssel

Denna lättlagade dessert är influerad av crème brûlée och crema catalana. Men den smakar lite mer ägg och …

MAT & DRYCK

Gul vårvintersoppa

Betornas lite jordiga smak gifter sig fint med curryn. Jag använder gärna engelsk curry om jag får tag på …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Det gående bordet väckte nyfikenheten

MAT & DRYCK

Korvbröd

Nu är det här inte ett traditionellt korvbröd, utan mer som frallor med stekt korv i degen.

MAT & DRYCK

Ärtan pärtan – en smörgås

Ärter är bland det bästa som finns. Även de frysta smakar sött, grönt och fylligt och har en härlig kulör.

MAT & DRYCK

Så får du nya smakupplevelser med kökets vanligaste krydda

”Nymald svartpeppar” finns med i de flesta recept, men den kan smaka helt olika beroende på var i världen den …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Så bygger du upp en förmögenhet i ditt kryddskåp

MAT & DRYCK

Sichuan-betor

Sichuanpeppar kan blåsa liv i de mildaste ingredienser. Till exempel betor. Kombinationen är knappast …

MAT & DRYCK

Kycklingsoppa med cumeopeppar

Den enkla hemligheten med den här subtila soppan är att den får sin grundsmak av kycklingen själv, och bara …

MAT & DRYCK

Köttbit med sparris, bönor och löksås med voatsiperifery

Här har jag slagit samman pepparsås och löksås till ett och låtit den underbara voatsiperifery-pepparn spela …

MAT & DRYCK

Blomkålsgratäng med smak av assam

Den dova smaken av assampeppar går bra ihop med både mjölk och potatis. Därför är den perfekt i potatismos, …

MAT & DRYCK

Apelsinsallad med timutpeppar

Idén till den här enkla sidosalladen kom från redaktör Elin Peters. Timut har en uppenbar arom av grapefrukt …

MAT & DRYCK

Indiska kryddor sätter smak på hemmaköket

Bli inte avskräckt av de många kryddorna! Indisk mat lämpar sig väl för hemmaköket.

MAT & DRYCK

Keema – indisk köttfärssås

Keema matar, som är rättens fullständiga namn, betyder helt enkelt ärter och färs.

MAT & DRYCK

Mughlai biryani – indisk risröra

Världen är full av biryani. Denna risröra lagas på många olika vis, från Oman till Pakistan.

MAT & DRYCK

Dal tadka – indisk linsgryta

Denna linsgryta äts i stora delar av Indien och världen. Rätten har mer än tusen år på nacken, och finns …

MAT & DRYCK

Vindaloo paneer

Det finns många härliga paneer-rätter – bland andra den kända palak paneer, med spenat.

MAT & DRYCK

Jens Linder: Få kök är så komplexa och varierade

MAT & DRYCK
Husmanskost är ofta enkel att laga och har smaker som många tycker om.

Klassiska husmansfavoriter som mättar i spartider

Vardagsrätter som ärtsoppa och torsk i äggsås har inte blivit storsäljare av en slump.

MAT & DRYCK

Jens Linder: Ärtsoppa har inte blivit storsäljare av en slump

MAT & DRYCK

Torsk med äggsås

En sådan trygg och snäll rätt det här är. Och äggen bidrar en hel del till mättnaden.