Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Jens Linder

Allt från skribenten. 1698 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Lammfilé med rödvinssalt

Det här är ett ovanligt sätt att laga kött där flingsaltet kommer till sin rätt.

MAT & DRYCK

Jens Linder: Utan salt klarar vi oss inte

MAT & DRYCK

Blastgravad röding

När man gravar fisk tillagas den genom att socker-och-salt-blandningen sätter igång en så kallad …

MAT & DRYCK
Rödvinssaltet lyfter lammfilén, en palett av salt till majskolvarna och en saltlakritssås passar bra med ananasens sötsyrliga karaktär.

Fem recept med saltet i huvudrollen

Upptäck din egen saltfavorit när olika sorter får ge smak åt de ugnsbakade majskolvarna.

MAT & DRYCK
Majskolvar med olika sorters salt ger alla chansen att hitta sitt favoritsalt.

Ugnsbakade majskolvar med tre sorters salt

Att ugnsbaka majskolvar för första gången var en uppenbarelse: de smakar mycket mer än de som kokats i vatten.

MAT & DRYCK
Fyrarätters festmeny i mikron – det går utmärkt att laga.

Så lagar du en festmeny i mikrovågsugnen

Förakta inte mikrovågsugnen. I vissa lägen är mikrovågsugnen oslagbar, och den passar även för mer avancerad …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Mikron är en underskattad manick

MAT & DRYCK
Nordisk råbiff som på forntiden, till vänster, och lammstuvning från Mesopotamien.

Forntidsmat är framtidens mat

För att kunna blicka framåt är det klokt att snegla bakåt. Det gäller inte minst matlagningen.

MAT & DRYCK
Frukt och nötter bakade i blad och aska.

Fyra recept på forntida råvaror och tekniker

Här är Jens Linders fyra recept på forntidsmat: Nordisk råbiff, olmekisk sallad på knölar och skaldjur, …

KULTUR
Redan i slutet av 1800-talet patenterades portabla uppvärmare av svenska uppfinnare.

Så eldar stormköket på tidsandan

Årets julklapp är ingen nymodighet utan en svensk uppfinning från tiden när bondesamhället skulle ersättas av …

MAT & DRYCK
Från överst och medsols: Färsk salvia, ansad salladslök, slantar av gul morot, julienne av morot, röd endive som isats, blodgrape, zest från apelsin, brunoise av purpurfärgad morot, sparrispotatis och rödskalig potatis. I mitten kuljärn och zestjärn.

Så lär du dig tolka kockspråket

Nappera, blanchera och sautera – vad betyder egentligen mattermerna? Jens Linder har listat 41 knepiga …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Därför ska du lära dig matlagningens ABC