Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Jens Linder

Allt från skribenten. 1698 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Memphis dry rub ribs

I Memphis är det vanligt att servera barbecue ”dry” – utan barbecuesås men med rostade kryddor strödda på …

MAT & DRYCK

Majrovor och ratatouille i rök

Denna veganska rätt får en fin och lätt röksmak. Den franska grönsaksröran är vanligtvis en mild historia – …

MAT & DRYCK

Långpyrd rostbiff

Rökgrillad orimmad rökt oxbringa – brisket – är ett Texas–fenomen som spritt sig över världen.

MAT & DRYCK

Drösad hälleflundra och potäter i röklåda

Att drösa fisk är helt enkelt att snabbrimma den. Den blir perfekt att snabbröka i låda.

MAT & DRYCK

Ingen rök utan glöd

Det osar från skåp och lådor – hemrökning verkar ha blivit det nya kolsvarta. Jens Linder presenterar rykande …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Den bästa möbeln är ett skåp med rök

MAT & DRYCK

Guide: Så blir din hemrökta mat en succé

Rökskåp och röklådor fungerar olika. Följ bruksanvisningen till just den ni skaffat.

KULTUR
Anthony Bourdain trivdes i köket – och älskade att resa för att testa all världens mat.

Den vanvördige Bourdains sista matresa

Anthony Bourdain var frispråkig, drastisk och lätt gränslös. Inte så världsfrånvänd som många andra …

MAT & DRYCK

Jens Linder: Maten från mormors mormors tid är fortfarande aktuell

MAT & DRYCK
Världen är full av salter. Det finns till exempel ett blåaktigt salt från Iran, ett gråvitt från Utah, rosa sorter från både Australien och Pakistan. En raritet är flodsalt från Kenya, som har aromer av anis och salmiak. Det framställs ur vassväxten muchua som växer i floden Nzoia, och kan både soltorkas och röktorkas. Tyvärr är det näst intill omöjligt att få tag på just nu. Vanliga flingsaltsorter är engelska Maldon eller Fleur De Sel Camargue från Frankrike. Läs mer om salterna på bilden här nedanför.

Därför är salt mer än bara världens bästa krydda

Salt är livsviktigt och att salta maten är kanske det enklaste sättet att förhöja smaken.

MAT & DRYCK

Ananassallad med saltlakritssås

En lättlagad efterrätt för lakritsälskare. Såsen får en lätt saltig och elegant smak som passar fint till den …

MAT & DRYCK

Gratäng med sparrispotatis och rökt salt

Är det en knäpp idé att göra gratäng på hel potatis? Jag var rätt säker på att försöket skulle gå åt pipan, …