Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-24 09:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150-listan/2014/09/28/54-han-rojde-vagen-med-ett-jarnror/

150listan

54. Han röjde vägen med ett järnrör

Rätta artikel

Serier • Joakim Pirinen:  ”Välkommen till sandlådan” • År 1983

I Joakim Pirinens debutbok framträder härolden för den nya, svenska serie-konsten: den absurde anarkisten Socker-Conny, som myntade det självklara slagordet: ”Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad!” Han stod så långt från de folkhemska seriehjältarna man kan komma, med sin åttiotalistiska totalegoism och självpåtagna rätt att riva ner och störta i gruset. Socker-Conny visade vägen för den svarta seriesatiren. Så småningom stod det klart att han är son i en förmögen familj. Hans dopnamn: Konrad Zacharias.

Till och med den 6 december nominerar DN Kultur 150 kulturhändelser sedan tidningen grundades. Sedan startar omröstningen om de 10 viktigaste. Var med!