Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 17:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150-listan/2014/11/03/105-grupparbetet-som-spred-sig-over-varlden/

150listan

105. Grupparbetet som spred sig över världen

Teater • ”Flotten”, ”Hemmet” & ”Sandlådan” • År 1967/68

Det här var något helt nytt. När scentriptyken ”Flotten”, ”Hemmet” och ”Sandlådan” (1967/68) sattes upp på Göteborgs stadsteater i regi av Lennart Hjulström väckte föreställningarna uppmärksamhet och debatt. Inte enbart för pjäsernas samhällskritiska udd, utan också för det grupparbete som låg bakom föreställningarna. För texterna stod Kent Andersson och Bengt Bratt. I efterhand framstår pjäserna som en tydlig tidsmarkör med sitt politiska budskap om solidaritet, jämlikhet och gemenskap och dess kritiska blick på klassamhället. De kom att spelas runt om i världen. 2014 satte Mattias Andersson upp en ny version av trilogin i Göteborg. 

Till och med den 6 december nominerar DN Kultur 150 kulturhändelser sedan tidningen grundades. Sedan startar omröstningen om de 10 viktigaste. Du hittar alla på dn.se/150listan. Var med!