Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 02:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150-listan/2014/11/09/114-utvandrarsagan-fick-nytt-liv-pa-musikalscenen/

150listan

114. Utvandrarsagan fick nytt liv på musikalscenen

Musikal • Benny Andersson och Björn Ulvaeus: ”Kristina från Duvemåla” • År 1995 Redan på natten efter premiären i Malmö 1995 stod det klart att Benny Andersson, Björn Ulvaeus och regissören Lars Rudolfsson med ”Kristina från Duvemåla” skrivit svensk musikhistoria. Med Helen Sjöholm som Kristina och Anders Ekborg som Karl-Oskar hade de lyckats att göra om Vilhelm Mobergs Utvandrarepos till en musikal som generationer tagit till sina hjärtan. Musikalen har spelats runt om i världen, flera av melodierna tillhör nu den svenska sångskatten och just nu går den för fullsatta salonger på Göteborgsoperan.

Till och med den 6 december nominerar DN Kultur 150 kulturhändelser sedan tidningen grundades. Sedan startar omröstningen om de 10 viktigaste. Du hittar alla på dn.se/150listan. Var med!