Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 00:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150-listan/2014/11/30/141-trio-pa-turne-startade-svensk-visvag/

150listan

141. Trio på turné startade svensk visvåg

Musik • Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och Ann-Louise Hanson turnerar tillsammans • År 1964

Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström var två unga och bullriga vissångare på snabb uppgång, de var redan stammisar på vispråmen Storken i Stockholm och hade hunnit ge ut var sin debut-lp när de hösten 1964 gav sig ut på en succé-artad Sverigeturné tillsammans med Ann--Louise Hanson, i sammanhanget otippad. En av konserterna spelades in och gavs ut under namnet ”Visor och oförskämd-heter”, varifrån allsången ”I natt jag drömde något som” och Cornelis burleska ”Brev från kolonien” fick ett sådant folkligt -genomslag att det blev en sorts genombrott för hela den svenska visvågen.

Till och med den 6 december nominerar DN Kultur 150 kulturhändelser sedan tidningen grundades. Sedan startar omröstningen om de 10 viktigaste. Du hittar alla på dn.se/150listan. Var med!