Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 16:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/03/02/2-mars-1953/

150-årsbloggen

2 mars 1953

DN Text

I DN den 2 mars 1953 berättades om en historisk bragd. ”Mora-Nisse” Karlsson vann Vasaloppet för nionde gången, ett rekord som står sig än i dag.

”Nisse Karlson hade haft god hjälp av lyckliga omständigheter när han fortsatte att bygga på en av idrottshistoriens märkligaste serier: 10 starter i Vasaloppet, 9 segrar, en förlust med 1 sekund. Det torde inte bli lätt att radera ut den raden överst i Vasaloppsbokens hederskolumn”, skrev DN.

I rubriken på första sidan står även ”parodi på SM-final.” Det syftar på bandyfinalen mellan Edsbyn och Nässjö som Edsbyn vann med 5-1.