Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/03/07/7-mars-1907/

150-årsbloggen

7 mars 1907

DN Text

Både ”droskkuskar” och kunder i Stockholm har retat sig på den nya centrala stationen för drosktelefoner eftersom ”de beställda droskorna icke komma alls”.  Men nu fungerar systemet bättre, rapporterar DN den 7 mars 1907, efter ett besök hos stationen i telegrafverkets hus vid Skeppsbron. Här ”sitta tre unga damer” och antecknar beställningar.  Störst är trafiken vid teaterdags. Nästa steg är att de fula trästolparna med telefoner för kunderna ersätts av små kiosker där kunderna kan telefonera mer ostört.