Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-27 21:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/03/13/13-mars-1932/

150-årsbloggen

13 mars 1932

DN Text

”Ivar Kreuger död.”  Nyheten dominerade hela Dagens Nyheters förstasida den 13 mars 1932. ”De funno då Kreuger liggande död på sängen, fullt påklädd. Kreuger hade med en revolver skjutit sig i hjärttrakten. Vapnet låg bredvid i sängen”, rapporterar Dagens Nyheters Pariskorrespondent. Ivar Kreugers företagsimperium var högt belånat och befann sig i en allvarlig likviditetskris. Kreugerkraschen fick vittgående ekonomiska, politiska och psykologiska verkningar långt utanför Sveriges gränser.