Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-27 21:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/03/20/20-mars-1918/

150-årsbloggen

20 mars 1918

DN Text

Våren var efterlängtad även 1918. Dagens Nyheter rapporterade den 20 mars att de första vårblommorna tittat fram, till skillnad från året innan då snön fortfarande låg fotsdjup och isen alntjock i mitten av mars.

Efter en snörik vinter blev det barmark redan i januari 1918. Så här skildrar signaturen O. S. det som händer:  ”Samtidigt med att de nyanlända lärkorna låtit höra sig som det första vårbudskapet i djurvärlden, har det första halva tiotalet växter öppnat sina blommor under de allra senaste dagarna.”

Signaturen noterar också att tussilagon kommit upp, men ”ännu är de inte så talrika att man går förbi någon utan att observera den”.