Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 07:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/03/23/23-mars-1996/

150-årsbloggen

23 mars 1996

DN Text

Livsmedelsverket stoppar all försäljning av brittiskt nötkött i Sverige. Forskare har undersökt brittiska djur som dött i Creutzfeldt-Jakobs sjukdom och hittat hjärnskador som påminner om dem som drabbar kreatur som dött i ”galna-ko-sjukan”. Ingen vet var det kött som redan importerats finns. DN:s korrespondent Cecilia Jacobsson rapporterar lördagen den 23 mars från en kreatursauktion i engelska Chelmsford. De få bönder som lyckas bli av med sina djur tvingas sälja till underpris.