Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 20:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/03/26/26-mars-1935/

150-årsbloggen

26 mars 1935

DN Text

”En djärv och väl planlagd rymning” kallade DN den flykt som en 24-årig fånge genomförde från Långholmens ”kroppssjukhus” där han vårdades för tuberkulos. Genom att såga av den mellersta järnstången i fönstret på en toalett lyckades mannen ta sig ut och ner på gården via stuprännan, skrev DN den 26 mars 1935.

På natten besökte mannen en flicka på Kungsholmen, alltjämt iklädd fångdräkt, för att få adressen till en bekant. Flickan ringde polisen när mannen gått. I signalementet stod, enligt DN: ”har något guld på tänderna och små öron. Hans gång är slängig”.