Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 21:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/05/09/9-maj-1989/

150-årsbloggen

9 maj 1989

DN Text

Sexton personer omkom när morgonplanet från Stockholm till Oskarshamn kraschade under inflygningen, skriver DN den 9 maj 1989. Bland passagerarna fanns den nyutnämnde AMS-direktören och stridbare socialdemokratiske Stockholmspolitikern John-Olle Persson. Statens haverikommission kunde senare konstatera att en bidragande orsak till kraschen var att planet var extremt baktungt samt att besättningens utbildning och samlade erfarenhet av flygplanstypen var för dålig.