Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 03:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/06/01/1-juni-2005/

150-årsbloggen

1 juni 2005

Sista ciggen rökt på krogen. ”Från och med i dag är det rökförbud på restauranger, pubar, kaféer samt nöjesställen med servering”, skriver DN den 1 juni 2005. DN är på plats på restaurang Engelen när förbudet träder i kraft. Vid midnatt tystnar musiken och bandets sångare frågar vad klockan är. ”Tolv” skriker gästerna.

”Då måste ni släcka cigarretterna nu.”

Ett besviket mummel hörs i lokalen men alla gör som de blir tillsagda. Det är färdigrökt på krogen i Sverige.