Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 18:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/06/03/2-juni-1953/

150-årsbloggen

3 juni 1953

DN Text

”Medeltida prakt. Ungflicksleende under kungakrona”. Den 2 juni 1953 kröntes Elisabeth till drottning av England.  Under kröningen satt hon ”med blicken sänkt och ansiktet slutet i stelt allvar – om av kronans tyngd eller stundens vet ingen”, skrev Dagens Nyheter. ”En gång ler hon snabbt mot sin mor – det är det enda 27-åringen ger av sig själv bakom Elisabeth II av Guds nåde” fortsatte DN:s utsände. Kröningen rymde hela förstasidan och följdes av bildreportage och flera helsidor inne i tidningen.