Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 05:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/06/06/6-juni-1968/

150-årsbloggen

6 juni 1968

Den amerikanske senatorn Robert Kennedy mördad, rapporterar DN den 6 juni 1968. Gärningsmannen, en 24-årig jordansk immigrant, Sirhan Bisharan Sirhan, grips direkt efter dådet. Efter attentatet skrek gärningsmannen ”Låt mig förklara, låt mig förklara. Jag gjorde det för mitt land”, skriver DN.

Kennedy hade just firat en betydande triumf. Efter motgången i Oregon hade han vunnit det ödesdigra valet i Kalifornien. ”Han hade hållit ett glädjefyllt tacktal - han skulle fortsätta sin väg mot presidentvalet”, enligt tidningen.