Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 15:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/06/10/10-juni-2007/

150-årsbloggen

10 juni 2007

Stränder och kajer var packade med åskådare och fritidsbåtar, sjöräddare, stridsbåtar och kustbevakare ville också vara med när ”Götheborg III” återvände till hemmahamnen efter 20 månader på världshaven, skrev DN den 10 juni 2007.

Med på sista biten var Göteborgs ”starke man” Göran Johansson: ”Jag är stolt över att stå här, stolt över att projektet har kunnat genomföras och stolt över att se hur väl besättningen fungerar ihop. Det här är inte bara ett skepp och ett sätt att göra pr för Sverige och Göteborg, det är ett stort socialt projekt.”