Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 16:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/06/21/21-juni-1971/

150-årsbloggen

21 juni 1971

DN Text

”Röda korset har svikit oss. De lovar och lovar, men vi får ingenting”. Det säger sköterskan Anne Ozifo, som förestår ett barnhem i Owerri i Nigeria efter Biafrakrigets slut. Barnhemmet lider brist på mediciner och andra förnödenheter till de moderlösa spädbarnen.

Biafra var en självständig stat under tre år i slutet på 60-talet. När Nigeria vägrade erkänna staten som självständig utbröt Biafrakriget. En taktik som Nigeria hade var att svälta ut Biafra, vilket ledde till en humanitär katastrof.