Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 03:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/06/23/23-juni-1973/

150-årsbloggen

23 juni 1973

DN Text

Ompröva alla körkort vart tionde år och förbjud privata trafikskolor, föreslår trafiksäkerhetsverket 1972. I DN den 23 juni kan man läsa att TSV vill att samhället tar över ansvaret för all trafikundervisning och att det i likhet med annan utbildning bör vara gratis. ”De nya riktlinjerna innebär att man accepterar att de flesta människor numera måste kunna köra bil”, skriver DN.

Andra punkter i TSV:s omfattande program är systematisk trafikutbildning från förskolan samt körkort för moped.