Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 06:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/06/27/27-juni-1899/

150-årsbloggen

27 juni 1899

DN Text

Signaturen Dan njuter av midsommarfirande i lugn och ro hos sin morbror och moster på sommarnöjet utåt Mälaren när bekanta bestående av en familj på fem personer oväntat hälsar på. Efter middagen överraskar en familj med två barn, moder, syster, svägerska med barn samt en gammal fröken med två mopsar. Det blir för mycket för moster och morbror och ”Dan” som ”sprang, rodde och sam ända tills han kom tillbaka till staden”.