Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 14:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/150ar/2014/07/03/3-juli-1994/

150-ÅRSBLOGGEN

3 juli 1994

DN Text

”VM-backen sköts till döds”. 27-årige Andrés Escobar gjorde självmål mot USA i VM:s gruppspel och Colombia slogs ut. Vid ett bråk med fotbollssupportrar på en nattklubb i Medellín sköts den colombianske VM-backen till döds.

”Att någon form av våldsamheter skulle kunna utbryta i Colombia efter VM-floppen kan inte ha kommit som någon överraskning . Lika firade hjältar som spelarna är i medgång, lika utsatta är de när något går snett. Trots vetskapen om detta kunde inte Andrés Escobars liv skyddas”, skrev DN:s Göran Löwgren.