Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 15:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/52dieten/2013/06/30/sondagen-306/

5:2-dieten

Söndagen 30/6

Oj,oj vad snabbt min första semester har gått. Ja, jag tog ledigt från torsdagen innan midsommar och fram tills nu. Jag gillar midsommartiden och brukar alltid ta några dagar runt denna helg. Dessutom avskyr jag E4:an söndagen efter midsommar när alla ska hem efter firandet.

Jag har varit lite orolig för hur ledigheten och midsommarfirandet skulle slå mot min vikt. Min stora synd, ölen, rann rätt bra där på landet.

Men jag har fortsatt att gå ner i vikt och i fredags morse (28/6) vägde jag 90,7!

Även om jag har varit tillbaka till Karolinska för nya prover, har jag fortsatt dieten. Det tänker jag göra åtminstone tills jag nått min målvikt på 80-82 kilo.

Som det känns nu kommer jag nog att fortsätta med någon form av kaloribegränsning som en del av en ny livsstil. Jag känner att jag mår bra av det och inte bara för att jag känner mig lättare, utan för att jag är piggare och sover bättre. Så i morgon, måndag, är det dags för fastedag igen. Känns riktigt skönt!

Håll utkik efter DN nästa söndag (7/7). Då kommer uppföljningen på den första artikeln om mig och 5:2-dieten. Vår medicinreporter, Anna Bratt intervjuar mig och professor Kerstin Brismar på Karolinska. Där kommer vi också att avslöja mina nya värden. De är riktigt, riktigt bra.