Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 19:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/52dieten/2013/08/08/torsdag-88/

5:2-dieten

Torsdag 8/8

- Du är verkligen en allt-eller-inget människa, sade hustrun i måndags med en uppgiven min.

Det där har jag hört förr och det ligger väl något i det. Måndagen var en fastedag och jag började med att gå en timme på morgonen. Efter frukost cyklade jag till DN. När arbetsdagen var över, cyklade jag hem och när resten av familjen åt middag, joggade jag 35-40 minuter.

Sjukt? Nja, så länge det går bra så gör det inget. Jag har inte fått några skador ( peppar, peppar...) och mår bra.

Jag fortsätter med andra ord dieten och det tänker jag göra tills jag når målet 80 kilo och midjemått under 94 centimeter.

Flera personer har efterlyst mina värden från mitten av juni, när jag var på förnyad mätning på Karolinska. Mätningen gjordes den 14 juni, men publicerades i DN Söndag den 7/7. För den som inte läste det kan jag säga att jag vägde 92,4 kilo, en minskning med 6,5 kilo på lika många veckor. Midjemåttet den 14/6 var 102, en minskning med 11 centimeter sedan starten.

Bukhöjden hade gått från 28,5 till 25,5 centimeter och kroppsfettprocenten från 29,1 till 24,6.

Men det är ju nästan två månader sedan, så jag kan berätta att jag fortsatt på den inslagna vägen, om än i långsammare takt. Jag väger i dag 89,3 kg, midjemåttet är 99 centimeter och kroppsfettprocenten 23,5.

Jag har ökat träningen igen, efter semestern och dessutom börjat styrketräna. Det ska bli intressant att se hur det påverkar mina värden.