Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 20:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/adenbloggen/2009/07/12/halvtid-i-adenviken-4241/

Adenbloggen

Halvtid i Adenviken

Återigen kommer vi alla i ME01 snart att kunna gå på svensk mark. Det känns verkligen oerhört skönt att få träffa de man älskar igen. Under vår leave, dvs semester på missionsspråk, har vi en avlösningstyrka här nere.

Blickar man tillbaka känns det som vi har hunnit med mycket. Det har blivit ett antal approacher, matleveranser till Somalia, eskorteringsföretag av handelsfartyg osv. Det har varit en slitsam tid med totalt bara fyra dagar ledigt sedan den 8 maj. Denna ledighet är därför oerhört uppskattad.

Det är så mycket man längtar hem till som man tar för givet när man är i Sverige. Maten: färsk potatis, sill, gräslök, svensk senap, etc.

Människorna: svenskar är inte tråkiga vi kan vara skönt reserverade och vid festliga tillfällen kan vi dessutom bjuda lite extra på oss själva.

Landet: rena Sverige, både i städer och på landet, funktionaliteten det går faktiskt att vänta på en buss som kan köra en vart man vill. Det finns säkert hundra saker till som gör Sverige så oerhört bra och ibland måste man resa bort för att se det tydligt.

 

Vi ses i Sverige!