Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 16:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/almedalsbloggen2010/2010/07/02/darfor-ska-du-folja-almedalsveckan-pa-dnse-7680/

ALMEDALSBLOGGEN

Därför ska du följa Almedalsveckan på DN.se

Politik är viktigt för oss på DN.se. Valåret 2010, det mest spännande och ovissa på länge, är siktet högt ställt – vi vill vara den bästa källan på nätet till nyheter och fördjupning om politik.

På söndag drar politikerveckan i gång i Visby, en Almedalsvecka som på alla fronter väckt rekordstort intresse, och med nästan 1.400 registrerade evenemang. Även om politikerveckan i första hand är en tummelplats för politiker, journalister, lobbyister och pr-konsulter snarare än för ”vanligt folk” är evenemanget en viktig händelse för alla som bor i Sverige. Många partier passar på att lansera tunga vallöften och granskande medier fyller självklart en viktig roll, inte minst när det gäller att kontrollera substansen i politikernas utspel.

DN.se och Dagens Nyheter har ett rejält nyhetsteam på plats i Visby och på DN.se kommer du att hitta senaste nyheterna och analyserna från politikerveckan. Täta webb-tv-inslag kommer att ta dig närmare händelserna och läsarna kan ta del av livesändningar från såväl partiledartal som när det händer något bakom kulisserna.

Rapportering kring ett parti eller en person kommer alltid att presenteras tillsammans med fördjupande temasajter, eller med DN.se-tjänster som Riksdagskollen eller Valfläskkollen, allt för att du som DN.se-läsare ska få tillgång till bättre, mer omfattande och sakligare information här än någon annanstans.

För att hänga med bakom kulisserna rekommenderas DN.se:s Almedalsblogg, där bland annat DN.se:s reportrar Jenny Stiernstedt och Andreas Rolfer kommer att rapportera om stort och smått.

Är du så politikintresserad att du redan nu vill läsa på om partierna, politikerna och politiken rekommenderas DN.se:s valsajt. Där kan du bland annat kolla hur väljasympatierna utvecklats över tid i vår interaktiva grafik, testa dina kunskaper om politik i vår frågesport eller stämma av vilket parti du ligger närmast i partitestet.

Björn Hedensjö, redaktionschef DN.se