Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/almedalsbloggen2010/2010/07/05/inga-giftalger-i-sikte-7705/

Almedalsbloggen

Inga giftalger i sikte

Inga giftalger i sikte - än så länge. Almedalsbloggen tog en svalkande simtur i morse (17 grader enligt termometern) och upptäckte inga alger. 2006 vadade Centerledaren Maud Olofsson i alger som nått Visby. Klimatfrågan var het då . Frågan är om den kommer tillbaka på den politiska agendan med den hittills stelheta sommaren i Europa?


Jordklotet som helhet är rekordvarmt i år, enligt forskarna. Det är bara Europa och Nordamerika som haft en kall vinter.