Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 06:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/almedalsbloggen2010/2010/07/05/retoriken-hardnar-7703/

Almedalsbloggen

Retoriken hårdnar

Nu är hela DN.se-truppen på plats i Visby. Jag anslöt till Jenny i kväll, tog en take away-paj i flykten och hann precis se Reinfeldts tal. Jag slogs av den hårda retoriken i hans tal, statsministern med hundögon lät nästan Bushsk i sin utmålning av de Rödgröna som Fienden. Det märks att det är valår.

I första hand är jag här för att göra webb-tv. Det krävs lite utrustning för ändamålet:

Uppifrån vänster: Firewire-kabel, två mikrofoner, mickstativ, tio DV-band, två extrabatterier, två myggor med mottagare, lampa, laddare, stillbildskamera, liten DV-kamera med mikrofon för snabbjobb, regnskydd (varför tog jag det?), kamera, öronsnäckor, hörlurar, strömadapter, laptop, mus, anteckningsblock, program i fickformat, glasögon, Anders Bollings bok, enbensstativ, trebensstativ.

Men förutom att mina axlar värker är det kul att vara i Visby. Gotland visar sig från sin bästa sida med stekande sol som värmer när stämningen mellan blocken blir allt kyligare.