Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 06:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/almedalsbloggen2010/2010/07/05/v-borde-ha-gjort-en-ramlosa-7713/

Almedalsbloggen

V borde ha gjort en Ramlösa

Vänsterpartiets namnbyte känns lite halvhjärtat tycker jag. Man behåller gamla namnet Vänsterpartiet parallellt med nya Välfärdspartiet, trots att bytet bara ska gälla under en dag. På hemsidan finns inte ett spår av något namnbyte.

Välfärdspartiet har också fått en helt ny logga, utan några grafiska kopplingar till Vänsterpartiet, och det ser snarare ut som ett nytt parti som ingen känner till, än en nylansering av ett etablerat riksdagsparti.

Varför inte göra en Ramlösa? Vattenföretaget gjorde ju för några år sedan en prisad kampanj där de över julen bytte ut texten "Ramlösa" på etiketten mot orden "God Jul" i samma stil.

Det hade varit coolare om V hade behållt sin logga och typsnitt, och bara ändrat "nster" till "lfärds".