Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 21:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/almedalsbloggen2010/2010/07/06/darfor-saknade-fridolin-christer-sjogren-7732/

Almedalsbloggen

Därför saknade Fridolin Christer Sjögren

”Det är enklare att skriva låtar om att alla politiker är idioter och att man hatar alla rika, än att skriva om att man älskar skattesänkningar.”

Så sade DN-skribenten Fredrik Strage nyligen till tidningen Fokus och med det i bakhuvudet trodde jag nog att de rödgröna, med Gustav Fridolin i spetsen, skulle kamma hem årets upplaga av det politiska DJ Battle som i kväll gick av stapeln på Gutekällaren i Visby.

Så blev också fallet.

Men knappast på grund av att de valt låtar om idiotiska politiker.

Visserligen spelade team Fridolin Staten och kapitalet med Ebba Grön, men det nya arbetarpartiet med kamrater kontrade väl med Dolly Partons Nine to five.

Nja, enligt juryn kom sig segern av att de rödgröna skrek allra starkast då vinnaren skulle utses. De var helt enkelt fler, fler män med djupa stämmor dessutom, vilket domarna valde att påpeka.

Vill man så kan man också finna förklaringen i Fridolins analys: team alliansen glömde att spela Christer Sjögren – Björklunds favorit.

Eller var det kanske tur? Grotesk, är nämligen vad Strage har att säga om Folkpartiledarens smak.

Missa förresten inte vårt tv-inslag från fajten: