Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-23 13:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/almedalsbloggen2011/2011/07/10/onodigt-vetande-fran-almedalen/

ALMEDALSBLOGGEN

Onödigt vetande från Almedalen

Politikerveckan slog inte bara rekord i antalet arrangemang och närvarande journalister, utan även i hur många besökare som kom hit. Mellan 13.000 och 14.000 personer, uppskattar projektledare Karin Lindvall. Vilket är omkring 1.000 fler än i fjol.

Uppkopplingen till internet var i år åtta gånger starkare än 2010. Trots det strulade nätet, vilket enligt Telia beror på att vi under året som gått ändrat vanor avsevärt – allt fler har så kallade smarta telefoner och är därmed uppkopplade i det närmaste hela tiden.

Karin Lindvall har under veckan tagit emot fem delegationer: två från Sydkorea, en från Norge, en från Danmark samt en från Baltikum (med representanter från samtliga tre länder).

Sydkoreanerna har varit på gång med en egen vecka i omkring fem år, men ännu inte kommit till skott. Inte heller har våra grannländer i öst förverkligat önskan om ett arrangemang likt det i Almedalen.

I Norge har man däremot två tillställningar där alla de som kallas makthavare möts, i Eidsvoll och i Telemark. I Danmark begav sig politikerna i juni i år till Bornholm för första upplagan av det så kallade Folkemødet.