Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 04:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/almedalsbloggen2011/2011/07/10/onodigt-vetande-fran-almedalen/

Almedalsbloggen

Onödigt vetande från Almedalen

Politikerveckan slog inte bara rekord i antalet arrangemang och närvarande journalister, utan även i hur många besökare som kom hit. Mellan 13.000 och 14.000 personer, uppskattar projektledare Karin Lindvall. Vilket är omkring 1.000 fler än i fjol.

Uppkopplingen till internet var i år åtta gånger starkare än 2010. Trots det strulade nätet, vilket enligt Telia beror på att vi under året som gått ändrat vanor avsevärt – allt fler har så kallade smarta telefoner och är därmed uppkopplade i det närmaste hela tiden.

Karin Lindvall har under veckan tagit emot fem delegationer: två från Sydkorea, en från Norge, en från Danmark samt en från Baltikum (med representanter från samtliga tre länder).

Sydkoreanerna har varit på gång med en egen vecka i omkring fem år, men ännu inte kommit till skott. Inte heller har våra grannländer i öst förverkligat önskan om ett arrangemang likt det i Almedalen.

I Norge har man däremot två tillställningar där alla de som kallas makthavare möts, i Eidsvoll och i Telemark. I Danmark begav sig politikerna i juni i år till Bornholm för första upplagan av det så kallade Folkemødet.