Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 11:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/barcelona2009/2009/02/17/mobbar-arrangorerna-apple-1683/

Barcelona-bloggen 2009

Mobbar arrangörerna Apple?

I kväll är det dags för mobilbranschens egen Oscarsgala. En riktig Oscarsvinnare är här, skådespelaren Kevin Spacey. Han ska egentligen berätta om kortfilm i mobilen på torsdag, men kommer säkert att förgylla galan med sin närvaro och dela ut något pris. Singersongwritern Jamie Cullum ska också uppträda.

De blågula färgerna försvaras av Sony Ericsson och Ericsson. Mobiltillverkaren är nominerade för bästa musik- eller videotjänst med sin Play Now. Ericsson är nominerat i två klasser, en är för projektet Millennium Village i östra Afrika. Där samarbetar Ericsson med operatören Zain och installerar nätverk på landsbygden. En välkommen bieffekt är att kylan vid masterna gör att invånarna kan förvara ormserum där utan att den förstörs. (Det här berättade vd Carl-Henric Svanberg i går. Jag har inte efterforskat närmare hur det går till)

Vidare inför galakvällen: I klassen bästa mobil tävlar Nokia med sin E71.

Men både i år och förra året (då Sony Ericsson vann den klassen) saknas Iphone bland de nominerade. Undrar om arrangörerna mobbar Apple? För självfallet borde Iphone vinna detta pris. Hela mässan svämmar ju över av Iphonekopior.

Jag försökte för övrigt få en intervju med Apple under mässan, men fick det korta (men vänliga) svaret: Vi deltar inte på Mobile World Congress.