Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 05:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/barcelona2009/2009/02/18/forsta-glimten-pa-htcs-nya-google-1696/

Barcelona-bloggen 2009

Första glimten på HTC:s nya Google

Den kom till sist. En ny mobil med Googles operativsystem Android.
 
Det hade nästan varit konstigt om inte ens HTC hade presenterat någon på Barcelonamässan. De var ju först ut med G1. Jag måste säga att jag blev lite misstänksam. Är det kanske något problem med operativsystemet.
 
Hur är den då? Ja, ganska fin. Responsen i pekskärmen är snabb. Precis som med Iphone så går det inte att skriva med penna, utan det är bara fingret som gäller. Den nya mobilen med Android har inget tangentbord och menyerna på förstasidan påminner mycket om den gamla.
 
Jag och Pernilla fick en liten visning. Enligt bolaget är vi de första svenskarna som fick filma mobilen. Pernilla redigerar för fullt så att även ni får nog snart en liten glimt av den.
 
HTC Magic är lite tunnare än sin kollega G1. Det speciella med telefonen är att man ska kunna nå flera av Googles tjänster. Det ska finnas mängder av tjänster som tredjepartstillverkare har knåpat ihop. Hur de fungerar kan jag dock inte säga. Mobilen har en 3,2 megapixelkamera, ett minne på 192 megabyte och plats för SD-kort. Den väger bara 118,5 gram.
 
En kul tjänst lyckades vi se en liten stund. Tyvärr blev uppkopplingen lite dålig när vi skulle filma så ni får inte se. Men Google Earth, där man kan verkligen gå ned på plats i New York se hur det ser ut och få navigering till olika platser är mycket trevlig.
 
Men varken den här eller den första Google-mobilen har imponerat på mig. Det kanske mest handlar om själva telefonerna. De är lite plastiga och tråkiga. Jag är inte imponerad. Tjänsterna är säkert bra och roliga men varför är de här mobilerna så tråkiga utseendemässigt. HTC har ju lyckats rätt bra den senaste tiden bland annat med sin Diamond. Det blir spännande att se hur de andra tillverkarna lyckas.
 
Nu ska jag titta på lite mer prylar.