Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/barcelona2009/2009/02/18/inget-pris-for-ericsson-1699/

Barcelona-bloggen 2009

Inget pris för Ericsson

I går var det dags för mobilbranschens Oscarsgala. Både Ericsson och Sony Ericsson var nominerade och det kändes upplagt för att Ericsson skulle få pris för deras deltagande i projektet ”Millennium Villages”. Ett bra initiativ tycker jag själv och gjorde därför en intervju med Elaine Weidman Grunewald, chef för Corporate Social Responsibility på Ericsson. Men det blev inget pris och det blev inte heller något pris till Sony Ericssons musiktjänst Play Now Arena heller.

Nokia lyckades bättre på galan. Nokias ”Sports Tracker” utsågs till bästa mobila nättjänst. Bolaget fick också pris för “GSMA's CEO Award for Outstanding Environmental Contribution”. Och Nokia Siemens Network fick pris för ”Best Network Technology Advance” för sin ”Flexi Multimode BTS Software defined HSPA/LTE”

Men som sagt vad är en gala på mobilmässan när man kan vinna andra saker som affärer. Ericsson verkar ha lyckats vinna både det ena och det andra före och under Barcelona-mässan. Under den här veckan bekräftade Ericssons vd Carl-Henric Svanberg att bolaget fått 30 procent av den första kinesiska mångmiljardorden på 3G från China Unicom.

I dag berättade amerikanska Verizon att Ericsson också fått en viktig LTE-order. Kärt barn har många namn. Det gäller också LTE. Tekniken kallas även super-3G eller 4G. Sammanfattningsvis kan man säga att det handlar om uppgraderingar och utrullningar av framtidens nät. Det handlar om höga hastigheter över 100 Mbit/s. Att få de här första orderna är viktigt, inte minst för Ericsson som är den största spelaren i branschen.

Ett litet fint pris på mobilmässans Oscarsgala kan ju vara kul att få. Men framöver är det ändå affärerna som räknas.