Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 14:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/barcelona2009/2009/02/18/tjanster-ar-temat-i-ar-1703/

Barcelona-bloggen 2009

Tjänster är temat i år

Tjänster, tjänster, tjänster snarare än hårdvaran mobiler har varit temat här i Barcelona i år. Nokia satte tonen i måndags när man lanserade sin servicebutik på nätet, Ovi Store, som öppnar i maj. Förebilden är förstås Appstore, Apples butik varifrån det lär ha laddats ned 500 miljoner program under ett halvår.

Två ytterligare exempel: Microsofts butik ska heta Marketplace och Sony Ericsson tror på en vidareutveckling av sin Play Now.

Men operatörerna gillar inte den här utvecklingen, vilket dn.se rapporterade om i tisdags. Då var Telia Soneras Kenneth Karlberg tydlig med att tillverkarna inte ska styra vad som finns i mobilskärmarna: "De måste jobba för öppna plattformar", sade han.

Kenneth Karlberg kan då glädja sig åt att Samsung inte planerar att öppna affär. "Vi ska samarbeta med våra kunder, operatörerna, i stället" sade Samsung marknadsdirektör för mobiler, Younghee Lee, till DN.

Det är säkert ett sammanträffande att Samsung var den tillverkare som presenterade flest nyheter just inom hårdvaran mobiler. Övriga tillverkare nöjde sig med ett par, tre stycken.