Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 16:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/blohmsblogg/2014/03/18/borjan-pa-en-spannande-resa/

Blohms blogg

Början på en spännande resa

Nu är det ju inte så att det var min första resa till Stockholm när jag igår gasade från hemstaden tidig morgon för att för första gången besöka DN:s redaktion inför det här nya uppdraget som skribent. Vädret var schizofrent och på de tjugo milen upp hann jag styra genom slask, is, snö och regn. Även solen orkade ledsaga mig, men bara fram till huvudstadens portar där mörkret stängde dörren bakom mig.

Jag fastnade i bilkö på norra sidan stan och klockan hade börjat räkna ner allt snabbare. Drog förbi Norrtull genom byggkaoset och började leta efter en avfart jag aldrig tidigare åkt på. Missade en, missade två, tror jag. Såg södertrafiken in mot stan stå stilla och sa till mig själv att nu går det åt helvete. Måste jag vända in i denna igenkalkade pulsåder hann jag tänka innan en liten avfart mot Stora eller Lilla Essingen dök upp. Av där på ren chans och en flukt på en skylt med riktning mot centrum. Spot on. In på Kungsholmen och där stod det där höga huset med Dagens Nyheter skrivet i stora bokstäver högst upp. Två minuter innan uppgjord tid kunde jag stövla in genom snurrdörren till receptionen och ringa på sportchef Martin Fransson. Till synes cool och en aning nonchalant stod jag sedan där och väntade men med hjärtat stressat dunkande bakom kavajslaget.

Nu ska den här bloggen varken vara någon meteriologstation eller trafikupplysare utan mest handla om den allsvenska fotbollen, om mig, om människor runt mig och om min vardag som fotbollsexpert i TV. Så ser det ut idag åtminstone. Sen får man väl se vart det tar vägen. Denna första dag som alltså var igår gick mest åt till kontraktskrivning, fotografering och lite planering kring mina texter i papperstidningen. Samt en snabb introduktion angående adminfunktioner kring denna blogg och en kort webb-tv inspelning. Allsvenskan skulle tippas och detta omöjliga uppdrag gjorde jag ihop med Johan Esk. Resultatet kommer framöver så håll ögonen öppna. Det är en spännande resa jag ger mig in på genom att börja skriva för DN. Jag hoppas kunna leva upp till det förtroendet jag fått. Det känns väldigt inspirerande. Dessutom lös solen hela vägen tillbaka till Närke när jag körde hem. Kan det vara ett tecken månne...