Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 07:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/blohmsblogg/2014/05/02/let-it-be-pelle-blohm/

BLOHMS BLOGG

"Let it be" Pelle Blohm...

Det man sår får man skörda lyder ju ett gammalt slitet ordspråk. Tyckte att det passade bra på Falkenbergs mittfältare Carl-Oscar Andersson. Det är han som hittills, rätt tröttsamt misstänker jag, fått mer uppmärksamhet för att hans pappa Tomas är ordförande i Gais och att hans mamma är komikern Annika Andersson. Carl-Oscar själv lirar musik och verkar vara en spexare och fixare. Som junior spelade han några säsonger i Gais och jag tror att de grönsvarta finns i hans hjärta. En märklig situation kan jag tänka mig nu då Falkenberg gått förbi Gais i tabellhierarkin vilket jag inte tror att han ens kunnat fantisera om.

Det Carl-Oscar nu för skörda relaterar till mig och just Gais. Ett skräckslaget lik som trillar ur garderoben? Jag kommer inte ihåg exakt när men några år efter att jag avslutat min karriär dök ett meddelande upp i min mailbox. En länk med en inspelad låt. Musiken var "Let it be" med Beatles men med en nyskriven text. Hade jag inte redan lagt av hade jag kunnat se det som en uppmaning. För själv var jag först övertygad om att det var några som ville driva med mig. Kanske blåvita supportrar som sällan har ett så gott öga till mig. Taskigt kanske då Carl-Oscar bedyrat att låten var skriven med ett varmt hjärta. En Pelle Blohm-hyllning. Vilket är en aning sällsynt bara det då sinnebilden av defensiva arbetsmyror är att de sällan får hymner skrivna till sig. Åtminstone har då inte jag fått det.

För några veckor sedan då jag jobbade i Falkenberg möttes Carl-Oscar och jag i deras klubbhus innan matchen mot Elfsborg. Ett snabbt hej och hej då innan deras matchgenomgång. Det var då jag kom ihåg att jag fortfarande har den där låten sparad i min dator. Men eftersom det var så längesedan jag fick den var jag först inte säker på att det var just Carl-Oscar som gjort den. Men en kort fråga till Per "Texas" Johansson som spelat i FFF och sedan en tweet till kreatören själv avgjorde saken. "En ära:-)" Var svaret när jag frågade om liket fick läggas på upp på "lit de parade"

Så nu ligger låten här omvandlad i Soundcloud.
Den lär aldrig bli någon hit men va fan…
Haha...

02-pelle-blohm-tribute